اصول داوری در اختلافات ورزشی

اصول داوری در اختلافات ورزشی

اصول داوری در اختلافات ورزشی یکی از روش های حل اختلافات، دعاوی در قراردادهای ورزشی است، روی آوردن اهالی ورزش به داور ورزشی و داوری برای حل اختلافات دلایل بسیاری دارد که در این مطلب قصد داریم به آن ها بپردازیم.

شرط ارائه اختلاف به داور می تواند در بسیاری از قرارداد های ورزشی گنجانده شود جز دعاوی ای که قانون داوری را در مورد آنها منع کرده یا موکول این نوع دعاوی به داوری امکان پذیر نمی باشد.

اگر قصد انتخاب داور در قرارداد های ورزشی خود دارید یا برای حل اختلاف ورزشی پیش آمده نیازمند داور هستید و یا میخواهید بدانید داوری در اختلافات ورزشی چیست، انتخاب داور در اختلافات ورزشی چه مزایا و معایبی دارد، چه افرادی می توانند به عنوان داور در قرارداد های ورزشی انتخاب شوند در این مطلب با وکیل ورزشی لاهه همراه باشید.

داوری در اختلافات ورزشی چیست؟

حکمیت یا داوری در موضوعات ورزشی به این معنی است که طرفین قرارداد یا طرفین دعوی با هم توافق نمایند که نمیخواهند موضوع دعوی خود را در دادگاه رسیدگی نمایند و خواسته ی هردو طرف قرارداد این است که رسیدگی به اختلاف ورزشی توسط احدی صورت بپذیرد که مورد اعتماد آن هاست.

داوری در دعاوی ورزشی چه مزایایی برای طرفین دارد؟

داوری در اختلافات ورزشی همان گونه که در بالا به چند نمونه از مزایای آن اشاره نمودیم مزایایی را برای طرفین دارد که آن ها را ترغیب به انتخاب داوری برای حل اختلاف ورزشی می نماید در اینجا به چند نمونه از مزایای داوری در اختلافات ورزشی اشاره می کنیم:

۱- سرعت بالای رسیدگی

داوری نسبت به تشکیل پرونده در دادگاه سرعت رسیدگی بالاتری  دارد و میتوانید در زمان کمتری اختلاف خود را  حل و فصل کنید.

۲- کم هزینه بودن داوری نسبت به طرح دعوی در دادگاه یا مراجع ذی صلاح

تشکیل پرونده در دادگاه، هزینه های بالای دادرسی ممکن است شما را به دردسر بیاندازد از این رو میتوانید با انتخاب روش داوری در اختلافات ورزشی خود را از صرف هزینه های اضافه مصون نگه دارید.

۳- موضوع داوری در اختلافات ورزشی محرمانه است

داور یا احدی از طرفین حق افشای مطالبی که در جلسه داوری مطرح میشود یا آرای صادره توسط داور را ندارند.

۴- طرفین قرارداد یا اختلاف با توافق یک دیگر داور را تعیین می نمایند

انتخاب داور جهت رسیدگی و داوری در اختلافات ورزشی توسط طرفین صورت می پذیرد از این رو این موضوع نیز یک مزیت محسوب می شود زیرا طرفین به انتخاب خودشان داور را انتخاب می کنند و از وی شناخت دارند.

۵- محیط آرام تر و به انتخاب طرفین جهت رسیدگی به موضوع

طرفین قرارداد می توانند جلسه ی خود را در مکانی که مورد توافق آن ها قرار میگیرد برگزار کنند و این مسئله قطعا در میزان استرس و آرامش اصحاب اختلاف متاثر است  و طرفین دفاعیات خود را بهتر و شیواتر مطرح می نمایند.

۶- طرفین می توانند یک داور متخصص و مجرب در خصوص موضوع قرارداد برای داوری انتخاب نمایند.

به شما توصیه میکنیم شخصی را برای داوری انتخاب نمائید که در موضوع قرارداد شما متخصص  باشد و سواد کافی را دارا باشد.

داوری در اختلافات ورزشی برای چه اشخاصی منع قانونی دارد؟

مطابق ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه نمی تواند اشخاص زیر را به عنوان داور تعیین نماید مگر با تراضی و توافق طرفین.

۱- افرادی که سن آن ها کمتر از ۲۵ سال تمام می باشد.
۲- فرد یا افرادی که در دعوی ذی نفع می باشند
۳- اشخاصی که قرابت سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم با یکی از اصحاب دعوا داشته باشند.
۴- شخصی که قیم، کفیل، وکیل و یا مباشر امور یکی از طرفین دعوی  باشد یا طرف دعوی مباشر امور ایشان باشد.
۵- افرادی که خودشان یا همسرشان وارث یکی از  طرفین دعوی باشند
۶- اشخاصی  که با احدی از طرفین دعوی یا با افرادی که قرابت نسبی سببی تا درجه ۲ از طبقه سوم با طرفین دعوی دارند، در گذشته یا حال دادرسی کیفری داشته باشند.
۷- افرادی که خود یا همسرشان و یا شخصی که نسبت قرابت سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم وی با احدی از طرفین دعوی یا همسر و یا یکی از بستگان نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم او دادرسی مدنی دارند.
۸- کارمندان دولت در حوزه ماموریت آنان.

بیشتر بدانید:  دادگاه داوری ورزشی (CAS)

داوری در اختلافات ورزشی
داوری در اختلافات ورزشی

انتخاب داور در دعاوی ورزشی

داوری در دعاوی ورزشی نیازمند این است که داور بین اصحاب دعوی انتخاب شده باشد تا به اختلاف رسیدگی نمایدانتخاب داور در قرارداد ها، اختلافات، و دعاوی ورزشی به چند حالت مختلف صورت بپذ یرد که در ذیل به تشریح آن ها می پردازیم.

داور منتخب و مرضی الطرفین در قرارداد تعیین شود

این حالت بهترین روش برای انتخاب داور در قرارداد های ورزشی می باشد و از ابتدا داور قرارداد بین اصحاب دعوی تعیین می گردد تا در صورت پیش آمدن اختلاف بین طرفین داور اقدام به حل و فصل اختلاف می نماید.

داور در قرارداد تعیین نشده باشد

در صورتی که هنگام تنظیم قرارداد ورزشی شرط داوری گنجانده شود و در قرارداد تعیین شود که در صورت بروز اختلاف موضوع به داور جهت رسیدگی ارجاع داده می شود و نام هیچ شخص یا اشخاصی به عنوان داور در قرارداد ذکر نشده باشد و همچنین طرفین در خصوص انتخاب داور به توافق نرسند در این حالت یکی از طرفین داور منتخب خود را تعیین می نمایدپس از انتخاب داور وی وظیفه دارد از طریق اظهار نامه به صورت رسمی داور منتخب خود را به طرف دیگر اعلام کند طرف دیگر نیز ده روز مهلت دارد تا داور منتخب خود را جهت داوری در اختلاف ورزشی معرفی نماید یا داور معرفی شده توسط طرف دعوی را به عنوان داور بپذیرد، همچنین در صورتی که پاسخی از سوی طرف دعوی جهت تعیین داور برای داوری در اختلاف ورزشی دریافت نشود شخص ارسال کننده ی اظهار نامه به استناد آن می تواند از دادگاه درخواست تعیین داور نماید

داور توسط شخص ثالث تعیین شود

داوری در دعاوی ورزشی دارای قواعد خاصی است و به دلیل اینکه ممکن است طرفین برای انتخاب داور به توافق نرسند و هرکدام به قول معروف ساز خود را بزنند می توانند در زمان انعقاد قرارداد شخص معتمدی که هردو طرف قرارداد در انتخاب وی توافق دارند را انتخاب کنند تا در صورت ایجاد اختلاف بین طرفین داور رسیدگی به اختلاف ورزشی را برای اصحاب اختلاف تعیین نماید.

داور دعاوی ورزشی توسط دادگاه تعیین شود

تعیین داور در قراردادهایی که نیاز به داوری در اختلافات ورزشی دارند در شرایطی توسط دادگاه تعیین می شود که داور جهت رسیدگی به اختلاف تعیین نشده باشد، در صورتی که در قرارداد ذکر شده باشد کدام دادگاه داور را تعیین نماید دادگاه مذکور مکلف به تعیین داور می باشد و در غیر این صورت دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل موضوع دعوی را دارد می تواند داور را تعیین نماید.

دادگاه برای تعیین داور بین دو برابر تعداد افرادی که برای داوری در دعوای ورزشی نیاز است قرعه کشی می کند و نصف این افراد انتخاب می شوند به عنوان مثال اگر داوری ۳ نفره تعیین شده باشد دادگاه برای انتخاب داور ۶ نفر را مشخص و بین انها از طریق قرعه کشی ۳ نفر را انتخاب می نماید

توافق طرفین می تواند قبل از وقوع اختلاف که اصولا در قرارداد ذکر میشود و یا بعد از وقوع آن باشد. داور می تواند شخص حقیقی یا شخص حقوقی مانند یک موسسه باشد. این امر مستلزم سرعت و اعتماد و محرمانه بودن است.

بیشتر بدانید:  نحوه رسیدگی در دادگاه داوری ورزش

وکیل برای داوری در اختلافات ورزشی
وکیل برای داوری در اختلافات ورزشی

وکلای ورزشی گروه بین المللی لاهه

گروه وکلای لاهه متشکل از وکلای متخصص ورزشی در تمامی حوزه های حقوق ورزشی از جمله وکالت در دعاوی ورزشی، طرح دعوی در دادگاه داوری ورزشی (دادگاه حکمیت ورزش)، طرح دعوی در کمیته استیناف، کمیته وضعیت بازیکنان، تنظیم قرارداد های ورزشی، داوری در اختلافات ورزشی و … خدمات حقوقی خود را به شما عزیزان عرضه می دارد همچنین شما می توانید با تماس با گروه وکلای لاهه از مشاوره و دیگر خدمات ما بهره مند شوید.

سوالات متداول

موضوع خاصی را نمیتوان نام برد به صورت کلی وکلای ورزشی لاهه در خصوص اکثریت موضوعات اقدام به داوری می نماید جز موضوعاتی که مانع قانونی برای آن وجود دارد.

بله جهت مشاوره میتوانید با وکلای متخصص در دعاوی ورزشی ما تماس بگیرید.

هزینه قبول داوری بسته به موضوع و میزان حجم پیچیدگی متفاوت است.

در اکثر موضوعات اختلاف داوری توسط یک داور صورت می پذیرد اما ممکن است تعداد داوران بشتر نیز باشد.

داور میتواند با توافق طرفین و توسط آن ها یا توسط شخص ثالث یا توسط دادگاه انتخاب شود.

 

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
ترانسفر بازیکن فوتبال به اسپانیا
نوشتهٔ بعدی
ثبت نام در آکادمی فوتبال بارسلونا

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button