گرفتن وکیل در خارج از کشور باید با توجه به نکاتی مثل وجود پروانه وکالت معتبر، تسلط وکیل به امور تخصصی مورد نظر و تجربیات مرتبط، توانایی برقراری ارتباط و مهارت مذاکره و… صورت بپذیرد.
برای همکاری با وکیل در خارج از کشور به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟
گرفتن وکیل در خارج از کشور یا به اصطلاح، انتخاب وکیل در خارج از کشور میتواند برای بسیاری از افراد امری دشوار باشد، چرا که پیدا کردن وکیل باتجربه و مورد اعتماد در این زمانه و خصوصا در خارج از کشور چندان ساده نیست. به همین دلیل در ادامه به بررسی نکاتی پرداختیم که حین انتخاب وکیل و همکاری با ایشان بایستی به آنها توجه داشته باشید.
- تخصص و تجربه وکیل: یکی از مهمترین نکاتی که برای انتخاب وکیل باید به آن توجه داشته باشید این است که وکیل مورد نظر بایستی در حوزه حقوقی مورد نیاز شما (مثلا مهاجرت، دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور، حصر وراثت، بین الملل و…) تخصص داشته و با سیستم حقوقی کشورهای مربوطه کاملا آشنا باشد.
- مجوز رسمی وکیل: پیش از همکاری با وکیل باید اطمینان حاصل کنید که وکیل مورد نظر شما، صلاحیت کار و پروانه وکالت معتبر داشته باشد.
- حسن شهرت: بررسی نظرات موکلین سابق میتواند یکی از بهترین راهها برای سنجش تخصص یک وکیل باشد. برای این منظور میتوانید به صورت آنلاین و از طرقی مثل مراجعه Google Reviews اقدام کنید. البته این موضوع همیشه کارساز نیست زیرا متاسفانه اخیرا برخی افراد و شرکتها امر نظرگیری را با اکانتهای غیرواقعی به انجام میرسانند.
- ارتباط و دسترسی: پیش از همکاری با وکیل باید اطمینان حاصل کنید که او توانایی برقراری ارتباط با شما را داشته (مثلا به زبان مورد نظر شما مسلط است یا شما به زبان ایشان تسلط دارید) و میتواند مسائل حقوقی پیچیده را به زبانی ساده برایتان بازگو کند. همچنین در دسترس بودن وکیل و امکان برقراری ارتباط با وی به صورت تلفنی، آنلاین و… حائز اهمیت است که در ابتدای پروده باید حتما این موارد را با وکیل خود در میان بگذارید.
- شفافیت هزینهها: شفافیت هزینهها و توافق کردن بر روی آن از دیگر نکات مهمی است که پیش از آغاز همکاری با وکیل در خارج از کشور باید به آن توجه داشته باشید. این که وجه بابت چه کاری پرداخت میشود و در صورت عدم انجام آیا استرداد میشود یا خیر، مثالی از مواردی است که میتواند در قرارداد شما درج شده و در ابتدای کار راجع به آن صحبت شود.
مدارک لازم برای گرفتن وکیل در خارج از کشور
برای گرفتن وکیل در خارج از کشور به چه مدارکی نیاز داریم؟ مدارک مورد نیاز برای همکاری با وکیل از خارج از کشور به موضوع وکالت، کشور محل اقامت و دیگر عوامل این چنینی بستگی دارد اما اگر قصد دارید یک دید کلی نسبت به این موضوع داشته باشید، بایستی بدانید که مدارک زیر جزو ضروریات هستند و در بسیاری از مواقع لازم است که ترجمه به تایید رسیده این مدارک را نیز به همراه داشته باشید.
- مدارک هویتی مثل گذرنامه
- مدارک مربوط به موضوع وکالت مثل اسناد ملکی، قراردادها، نامهها و…
- مدارک مالی
- قرارداد وکالت
- وکالتنامه دارای امضا با تاییدیه رسمی
- ویزا و مدارک اقامتی (در صورت نیاز)
- گواهی عدم سوء پیشینه (در صورت نیاز)
- مدارک شغلی و تحصیلی (در صورت نیاز)
اعطای وکالت در خارج از کشور
در بسیاری از مواقع (مثلا به هنگام ممنوع الخروجی) افراد ایرانی مقیم کشورهای خارجی نیاز دارند تا با وکیل مقیم ایران همکاری نموده و امور حقوقی را در ایران پیگیری کنند. گرفتن وکیل در خارج از کشور، اعطای وکالت نامه به وکیل در ایران و دیگر مراحل مربوطه را میتوان از راه دور پیگیری کرد.
اگر قصد دارید با وکیل بینالملل، وکیل متخصص مهاجرت، وکیل دعاوی خانوادگی و… در کشورهای دیگر همکاری کنید، میتوانید پس از تنظیم وکالتنامه با کمک و مشاوره وکیل مورد اعتماد، به سفارتخانه، کنسولگری یا دفاتر اسناد رسمی مربوطه مراجعه نموده و برای نهایی کردن پروسه وکالت دادن اقدام کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا سپردن انجام این امور به فرد متخصص در این زمینه میتوانید با وکیل بین المللی از گروه لاهه در ارتباط باشید.
مشاوره با وکلای گروه لاهه
در این مقاله راجع به موضوع گرفتن وکیل در خارج از کشور صحبت کردیم. چنانچه مقیم کشورهای خارجی هستید و میخواهید با وکیل در ایران همکاری نموده یا خواهان همکاری با وکلای خارج از کشور هستید اما نمیدانید چگونه باید یک وکیل قابل اعتماد را انتخاب کنید، میتوانید از وکلای گروه لاهه مشاوره بگیرید.
وکلای گروه لاهه با تخصص در امور بین الملل، مهاجرت، دعاوی خانوادگی و… میتوانند شما را در انجام انواع امور حقوقی یاری کنند و در هر کشوری از جهان که باشید، به صورت آنلاین به شما مشاوره دهند. برای ارتباط با وکلای گروه لاهه میتوانید به دفتر ما در تهران، امارات، فرانسه و… مراجعه نموده یا به صورت تلفنی و آنلاین، وقت مشاورهتان را رزرو نمایید.
سوالات متداول
برای این منظور باید مطمئن شوید که وکیل، دارای پروانه وکالت معتبر و تجربیات مرتبط بوده و در زمینه حقوقی مورد نظر شما، تخصص دارد. اطلاعات بیشتر در این باره در متن مقاله موجود است.
اولین مرحله در این فرآیند، شناسایی رای دادگاه ایرانی در کشور هدف است؛ سایر مراحل و اطلاعات بیشتر در این باره در متن مقاله حاضر موجود است.
بله؛ این دسته از افراد با اعطای وکالت میتوانند برای همکاری با وکیل مقیم ایران اقدام نمایند.
برای این منظور میتوانید پس از تنظیم وکالتنامه، آن را در سفارتخانه کشور مربوطه، کنسولگری، دفاتر اسناد رسمی و… تایید کنید.
بله؛ وکلای گروه لاهه در کشورهای مختلف نمایندگانی دارند. علاوه بر آن میتوانند به صورت غیرحضوری نیز به شما مشاوره داده و با دریافت وکالت، پیگیر امور حقوقی شما شوند.