تنظیم قرارداد مهاجرت برای افرادی که قصد مهاجرت به دیگر کشورها از طریق همکاری با مشاورین و موسسات مهاجرتی را دارند الزامی است. این قرارداد جهت پیش بینی و تامین منافع و حفظ حقوق طرفین به خصوص متقاضی مهاجرت منعقد می شود. با قرارداد مهاجرت چهارچوبی برای روند همکاری خود و طرف مقابل مشخص می کنید. در ادامه وکیل تنظیم قرارداد مهاجرت به نکات مهمی که باید در فرآیند تنظیم این قرارداد توجه کنید، اشاره کرده است.
چه نکاتی را باید در تنظیم قرارداد مهاجرت رعایت کنیم؟
نکات مهم تنظیم قرارداد مهاجرت همان نکاتی هستند که با توجه به آن ها تمام حق و حقوق شما لحاظ می شود. شما با استفاده از چند نکته ساده می توانید قراردادی شفاف تنظیم کنید.
۱. ذکر مشخصات طرفین به صورت کامل: در ابتدای قرارداد باید مشخصات طرفین اعم از نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره ملی، شماره تماس و آدرس ذکر شود. دلیل این امر نیز این است که هویت طرفین قرارداد یعنی شما و مشاور مهاجرتی به صورت کامل در قرارداد مشخص باشد. درصورتی که مشخصات شناسایی را در تنظیم قرارداد مهاجرت لحاظ نکنید، قراردادتان از پایه و اساس بی فایده خواهد بود.
۲. تعهدات طرفین: در هنگام تنظیم قرارداد مهاجرت برای هرکدام از طرفین باید تعهدات جداگانه ای را تعریف کنید. یعنی با تیتر تعهدات متقاضی، تمام تعهداتی را که مسافر باید در طول این مسیر انجام دهد را ذکر کنید. برای مثال پرداخت به موقع هزینه های درخواست ویزا. در مقابل تعهدات مشاور و وکیل مهاجرت نیز باید به همین منوال ذکر شود. برای مثال مشاور مهاجرتی باید متقاضی را از روند درخواست ویزا آگاه کند.
۳. مبلغ قرارداد با ذکر جزئیات: مبلغ قرارداد باید با تمام جزئیات ذکر شود. منظور از جزئیات چیست؟ شما قرارداد مهاجرت تنظیم می کنید تا نقاط تاریک رابطه کاری خود را روشن کنید پس برای این کار مشخص کردن تمام جزئیات اهمیت بسیاری دارد. جزئیات مبلغ قرارداد می تواند شامل نحوه پرداخت (به صورت قسطی یا کامل)، نوع پولی که باید پرداخت کنید (مثل ریال، دلار، یورو)، نحوه محاسبه هزینه های ویزا باشد. یکی از مهمترین قسمت تنظیم قرارداد مهاجرت مشخص نمودن تعهدات طرفین است.
۴. پیش بینی حوادث قابل پیش بینی و غیر قابل پیش بینی: در تنظیم قرارداد مهاجرت باید برای حوادثی که پیش بینی می کنید در طول مسیر مهاجرت شما پیش بیاید توافق کنید. این حوادث شامل هر موردی می تواند باشد. برای مثال تعیین کنید که اگر حین انجام تعهدات یک اتفاق غیر قابل پیش بینی طبیعی مثل سیل رخ داد که امکان انجام تعهد وجود نداشته باشد، مدت قرارداد تمدید می شود یا خیر و یا تکلیف تعهدات انجام نشده چه می شود؟
۵. طرفین حق برهم زدن قرارداد را دارند!؟ این نکته بعدی است که باید در تنظیم قرارداد به آن توجه کنید. در دنیای حقوق به این حق، حق فسخ قرارداد یا همان حق برهم زدن قرارداد می گویند. برای شما یا کارگزار مهاجرتی ممکن است در قرارداد حق فسخ شرط شود یعنی هرکدام از شما مطابق شرایطی که خودتان توافق می کنید از حق برهم زدن قرارداد مهاجرت برخوردار می شوید. برای مثال می توانید قرارداد کنید در صورتی که تا تاریخ مشخص مشاور مهاجرتی، نتوانست از دانشگاه مورد نظر شما پذیرش بگیرد یا نتوانست با کارفرمای مشخصی قرارداد منعقد کند، شما بتوانید قرارداد را فسخ کنید. در این حالت عمر قرارداد تمام می شود.
۶. پیش بینی بوجود آمدن اختلاف: باید در قرارداد به این فکر کنید که اگر اختلافی بین شما بوجود آند باید چگونه رفتار کنید. برای رسیدگی به اختلاف ها می توانید داوری را که مورد نظر هر دو طرف باشد تعیین کنید.
۷. اطمینان از عملکرد کارگزار مهاجرتی: این نکته در واقع ابتدایی ترین نکته ای است که باید قبل از تنظیم قرارداد مهاجرت به آن توجه کنید. باید دقت کنید با چه موسسه ای قرارداد مهاجرت تنظیم می کنید. امروزه با توجه به تقاضای بالا برای مهاجرت، افراد زیادی تحت عنوان موسسات و وکلا مهاجرتی اقدام به کلاهبرداری مهاجرتی می کنند. برای رعایت این نکته باید درخصوص موسسه، مجوز فعالیت، پروانه وکیل و سوابق کاری طرف مقابلتان تحقیق کنید.
۸. امضا و تاریخ: در آخر امضا و قید تاریخ روز بسیار اهمیت دارد. تاریخ تنظیم قرارداد مهاجرت نشان دهنده زمان شروع تعهدات قراردادی است. یعنی از زمانی که قرارداد را تنظیم می کنید باید به تعهدات خود پایبند باشید. قرارداد مهاجرت بدون امضا طرفین هیچ اعتباری ندارد.
تنظیم تخصصی قرارداد مهاجرت
برای رعایت نکات مهم تنظیم قرارداد مهاجرت مراجعه به وکیل مهاجرت و همچنین مشورت با وی الزامی است. گروه وکلای لاهه متشکل از مشاورین متخصص مهاجرت جهت انجام امور مهاجرتی شما و همچنین وکلا پایه یک دادگستری جهت انعقاد قرارداد مهاجرت شفاف و با در نظر گرفتن تمام حقوق طرفین آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.
سوالات متداول
بله درصورت توافق هر دو طرف می توانند قرارداد خود را تحت شرایط ذکر شده فسخ کنند.
بله توافقات مالی از مهمترین نکاتی هستند که باید در قرارداد مهاجرت رعایت شوند.
بله شما می توانید در قرارداد مهاجرت برای اختلافاتی که ممکن است در آینده بوجود بیاید داور تعیین کنید.
تاریخی که شما حین امضا قرارداد مهاجرت می نویسید در واقع به عنوان زمان شروع قرارداد و تعهدات شما است به همین دلیل عدم ذکر تاریخ ممکن است ایراداتی را در قراردادتان بوجود بیاورد.
گروه وکلای لاهه متشکل از مشاورین و وکلای متخصص مهاجرتی در تهران نیز فعالیت داشته و آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.