پاسپورت آمریکا مدرکی است که به دو صورت کارت و کتابچه توسط وزارت خارجه این کشور صادر شده و مختص تبعهها و شهروندان آمریکایی است. متقاضیان اخذ پاسپورت آمریکا میتوانند از طرق مختلف (ازدواج، کار، سرمایهگذاری و…) گرین کارت و پاسپورت آمریکا را به دست آوردند.
آشنایی با انواع پاسپورت آمریکا
پاسپورت آمریکا دارای انواع مختلفی است و آشنایی با آنها حائز اهمیت میباشد. در ادامه توضیحاتی در این باره ارائه دادهایم، لطفا با وکیل مهاجرت به آمریکا همراه باشید.
- پاسپورت عادی آمریکا با جلد آبی: این نوع از پاسپورت آمریکا برای شهروندان و اتباع این کشور (که بالای ۱۶ سال سن دارند) صادر شده و معمولا برای امور توریستی استفاده میشود. پاسپورت مورد بحث دارای ۱۰ سال اعتبار است.
- پاسپورت دیپلماتیک آمریکا با جلد خاکستری: این نوع از پاسپورت آمریکا دارای ۵ سال اعتبار بوده و به افرادی تعلق میگیرد که به جهت انجام ماموریت، در ارگانهای آمریکایی مشغول به کار میشوند.
- پاسپورت رسمی آمریکا با کاور مارون: افرادی که در آمریکا دارای مقام دولتی هستند (و خانوادههایشان) برای سفرهای کاری و بینالمللی به این نوع از پاسپورت آمریکا نیاز دارند. پاسپورت رسمی آمریکا نیز دارای اعتبار ۵ ساله است.
- کارت پاسپورت: مهمترین نکته درباره این نوع از پاسپورت آمریکا، کامل نبودن آن است. این پاسپورت ناکامل، فیالواقع یک کارت شناسایی است که آمریکا آن را برای مهاجرین صادر میکند تا در سفرهای داخلی و به جهت عبور از مرزهای کانادا، مکزیک، کارائیب و برمودا از آن استفاده کنند.
- پاسپورت اضطراری آمریکا: این نوع از پاسپورت آمریکا تنها در مواقع خاص (مثلا گم شدن) برای متقاضی صادر شده و معمولا دارای اعتبار ۱ ساله است.
روش اخذ پاسپورت آمریکا
همانطور که گفتیم، روشهای مختلفی برای اخذ پاسپورت آمریکا وجود دارد. افراد از طریق کار، سرمایهگذاری در آمریکا و… میتوانند اقامت دائم آمریکا و همچنین پاسپورت این کشور را به دست آورند؛ توضیحات بیشتر در ادامه مقاله ارائه شده است.
- تحصیل در آمریکا: اخذ ویزای تحصیلی آمریکا و مهاجرت به این کشور یکی از روشهای دریافت پاسپورت آمریکا است اما این روش غیر مستقیم به شمار میرود زیرا افراد باید پس از فارغالتحصیلی، یکی از روشهای اقامتی (مثلا کار در آمریکا) را انتخاب نموده و با تغییر نوع ویزایشان پس از مدتی اقامت دائم و یپس پاسپورت این کشور را به دست آورند.
- کار در آمریکا: مهاجرت کاری به آمریکا یکی دیگر از روشهای اخذ پاسپورت این کشور است. معمولا افراد با اخذ ویزای کاری آمریکا و مهاجرت به این کشور، پس از ۵ سال امکان اخذ اقامت دائم آمریکا را خواهند داشت و سپس (در صورت واجد شرایط بودن) میتوانند پاسپورت آمریکا را دریافت نمایند. برای آشنایی بیشتر با این نوع مهاجرت میتوانید مقاله ویزای کاری آمریکا را مطالعه نمایید.
- سرمایهگذاری در آمریکا: یکی دیگر از روشهای اخذ پاسپورت آمریکا، سرمایهگذاری در این کشور است؛ برای این منظور میتوان اخذ ویزای EB-5 را درخواست داد و با حداقل سرمایهگذاری ۹۰۰ هزار دلار در مناطق هدف یا ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در مناطق غیر هدف، شغل ایجاد نمود و علاوه بر گرین کارت، پاسپورت آمریکا را به دست آورد.
- روشهای دیگری نیز هستند که صدور پاسپورت آمریکا را به همراه دارند. از جمله آنها میتوان به تولد فرزند در این کشور، برنده شدن در لاتاری، ازدواج با شهروند آمریکا و… اشاره کرد که کم طرفدارتر بوده اما کاربرد خاص خودشان را دارند.
ارزش و اعتبار پاسپورت آمریکا
آمریکا یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان بوده و پاسپورت آمریکا دارای ارزش و اعتبار بالایی است؛ افرادی که پاسپورت آمریکا را دارا هستند، میتوانند بدون اخذ ویزا به ۱۵۸ کشور سفر کنند! این موضوع نشاندهنده آن است که پاسپورت آمریکا چه ارزش و اعتباری دارد. خوب است بدانید که دارندگان پاسپورت این کشور، تنها برای ورود به کشورهایی مثل عراق، چین، ایران، نیجریه، کره شمالی و… نیاز به اخذ ویزا خواهند داشت.
مراحل اخذ پاسپورت آمریکا
متقاضیان اخذ پاسپورت آمریکا همواره به دنبال اطلاع از مراحل دریافت این مدرک هستند. به جهت آشنایی بیشتر شما مخاطبین گرامی با پروسه مربوطه، در ادامه راهنمای مرحله به مرحله اخذ پاسپورت این کشور را ارائه دادهایم؛ اگر در این مسیر نیاز به کمک داشتید، میتوانید با وکیل اخذ ویزای آمریکا ارتباط داشته باشید.
- در گام اول باید فرم درخواست پاسپورت آمریکا را از طریق مراجعه به سایت state.gov تکمیل کنید.
- در ادامه مدارک لازم (مدارک شهروندی، هویتی و…) را آماده نموده و اراده کنید.
- حال با مراجعه به اداره پست یا خدمات گذرنامه، عکس پاسپورت بگیرید.
- هزینه مربوطه که حدود ۱۵۰ دلار است را پرداخت نمایید.
- حال درخواست خود را از طریق مراکز مجاز (اداره پست، دفاتر خدمات گذرنامه و…) ارسال نمایید.
مدارک لازم برای اخذ پاسپورت آمریکا
برای اخذ پاسپورت آمریکا باید مدارک لازم را به صورت کامل ارائه دهید تا مشکلی در روند صدور این مدرک به وجود نیاید. در ادامه مدارک مورد نیاز را ذکر کردهایم.
- فرم تکمیل شده DS-11
- مدارک مربوط به تابعیت آمریکا
- گواهینامه رانندگی، کارت شناسایی و… برای اثبات هویت
- عکس مناسب پاسپورت
- مدارک اثبات هویت والدین برای کودکان زیر ۱۶ سال
- رسید پرداخت هزینههای مربوطه
وکیل برای اخذ پاسپورت آمریکا
اخذ پاسپورت آمریکا ساده نبوده و علاوه بر فراهم آوردن مدارک شرایط لازم، مستلزم اطلاع از تمامی قوانین و جزئیات مربوطه است، بنابراین برای اینکه این امر را به صورت اصولی به انجام رسانده و موفق به دریافت پاسپورت باارزش این کشور شوید، بهتر است با مشاوره وکیل مهاجرت ا پیش بروید.
وکلای بینالمللی گروه لاهه میتوانند در این مسیر همراه شما باشند تا بتوانید با اعتماد به تجربه ایشان، در سریعترین زمان پاسپورت خود را دریافت نمایید. برای انجام امور دیگر مهاجرتی (اخذ انواع ویزای آمریکا، اعتراض به ریجکتی ویزا و…) نیز میتوانید با وکلای ما در ارتباط باشید. جهت آشنایی با روند همکاری با مجموعه لاهه تماس گرفته یا در واتس اپ برایمان پیغام بگذارید.
سوالات متداول
برای این منظور باید پس از فراهم آوردن مدارک و شرایط لازم، فرم DS-11 را به صورت اینترنتی تکمیل نموده و سپس مطابق با راهنمای ارائه شده در مقاله پیش بروید.
پاسپورت آمریکا دارای انواع عادی، دیپلماتیک، رسمی، کارت پاسپورت و پاسپورت اضطراری صادر میشود.
بکارگیری روشهای مختلفی چون مهاجرت کاری به آمریکا، اخذ ویزای سرمایهگذاری، ازدواج به شهروند آمریکا و… طی شرایطی منجر به صدور پاسپورت آمریکا خواهد شد.
پاسپورت آمریکا یکی از معتبرترین پاسپورتهای موجود است که به دارندگان اجازه سفر به ۱۵۸ کشور را بدون اخذ ویزا میدهد.
با توجه به روش انتخابی و پاسپورت مورد نظر، هزینهها متفاوت هستند اما معمولا حدود ۱۵۰ دلار برای این منظور تعیین میشود.