کلاهبرداری مهاجرتی چهره جدیدی از کلاهبرداری است که امروزه با افزایش تقاضا به منظور مهاجرت، ظهور پیدا کرده و بسیارند متقاضیان مهاجرتی که در دام کلاهبرداران افتاده اند. همواره هستند افرادی که از غفلت و شرایط دیگران سو استفاده کرده و آنان را بازیچه اهداف غیرقانونی خود می کنند. این افراد در قالب موسسات و یا به صورت انفرادی و با شعارهای خیالی و وعده های پوچ افراد بی اطلاع را فریب می دهند و از آن ها کلاهبرداری می کنند. در ادامه این مطلب شما را از شیوه های کلاهبرداری مهاجرتی مطلع می سازیم. با وکیل متخصص مهاجرت گروه لاهه همراه باشید.
کلاهبرداری مهاجرتی چیست؟
کلاهبرداری مهاجرتی این روزها داغ ترین بحث در موسسات مهاجرتی است. روز به روز به تعداد افرادی که هدف کلاهبرداران مهاجرتی قرار می گیرند افزوده می شود. بسیاری از این افراد با تبلیغات دروغین در فضای مجازی نظر مخاطب را جلب می کنند برای مثال با پیج های پر بازدید تبلیغ موسسه خود را می کنند و افراد نیز فریب می خورند. عده ای دیگر با شعارهای عجیب و اغلب هیجان انگیز که اتفاقا به هدف متقاضیان نزدیک است افراد را فریب می دهند. یقینا اگر قصد خروج از کشور را داشته باشید با عباراتی مثل ” تحصیل کاملا رایگان در خارج از کشور با معدل پایین” یا ” مجوز کار رسمی بدون نیاز به پاسپورت معتبر” یا ” اقامت دائم در یک هفته ” و … روبرو شده اید. می توان گفت این موسسات و افراد برای شما دام پهن کرده و با رسمی و معتبر نشان دادن همه مدارک و نتایج قصد ضرر زدن به شما را دارند.
نشانه های جرم کلاهبرداری مهاجرتی
سالانه تعداد زیادی از افراد برای اهداف گوناگون در تلاشند تا از کشور خارج شوند و با افزایش این تعداد افراد، کشورهای دیگر نیز برای صدور ویزا قوانین سختگیرانه ای را اعمال می کنند. با این تفاسیر موسسات و مشاورین و وکلا مهاجرتی بسیاری در سطح ایران در حال فعالیت هستند اما سوال اینجاست که آیا تمام این افراد و موسسات از اعتبار و اطلاعات کافی برخوردارند؟ این امر نیاز به بررسی و دقت دارد. در ادامه به معرفی برخی روش های کلاهبرداری های مهاجرتی می پردازیم.
- ” اخذ ویزا ۱۰۰ درصد تضمینی در کوتاه ترین زمان ” بچه گانه ترین وعده ایست که یک فرد به شما می تواند بدهد. به طور کلی می توان گفت هیچ راه تضمینی برای اخذ ویزای هیچ کشوری وجود نداشته و هیچ فردی نیز نمی تواند این کار را انجام دهد زیرا صدور و اخذ ویزا به عوامل مختلفی بستگی دارد و از اراده افراد خارج است اما افراد می توانند عملکرد خود را تضمین کنند یعنی بگویند ما اعتبار و نحوه اخذ ویزا برای شما را تضمین می کنیم و قول می دهیم در این زمینه هیچ قصوری رخ ندهد.
- ” اقامت دائم و موقت در کمترین زمان حتی بدون گذرنامه معتبر” دومین شعاری است که منجر به کلاهبرداری مهاجرتی می شود. یکی از امور بدیهی در مهاجرت این است که در همه ی مسیر های قانونی رسیدن به دیگر کشورها داشتن پاسپورت معتبر الزامی است. نکته بعدی اینکه در زمان ها کوتاه امکان اخذ اقامت دائم قبل از ورود به کشور مدنظر تحت هیچ شرایطی وجود ندارد.
- ” استخدام با شرایط عالی و حقوق و مزایای بالا تحت عنوان موسسات کاریابی یا موسسات مهاجرتی” از دیگر روش های موسسات مهاجرتی نامعتبر برای جذب پول می باشد. در این مورد موسسات به دو روش عمل می کنند. گاهی خودشان با طراحی یک سایت مشابه سایت های کاریابی خارجی و در نقش یک کارفرما شما را فریب می دهند و گاهی هم پیشنهاد می دهند شما را به صورت غیر قانونی به آن کشور منتقل کنند با این امید واهی که در آن کشور در یک شرکت و یا در شغل بسیار عالی مشغول شوید. باید بدانید که ورود غیرقانونی به هر کشوری حتی اگر بهشت هم باشد اشتباه ترین تصمیم است که جان و مال شما را در معرض خطر قرار می دهد.
- ” اخذ ویزا از طریق روابط ویژه با سفارت ها” یکی از شگرد های نسبتا قابل باور کلاهبرداران مهاجرتی است. بیشتر مردم بر این باورند که قوانین دیگر کشورها را می شود از طریق روابط دور زد اما هیچ فردی نمی تواند از طریق ارتباطات و آشنایی های خود در سفارت قانون کشور مورد نظر را نادیده بگیرد زیرا پرونده مهاجرتی شما برای تایید به ادارات مهاجرتی کشور مقصد ارسال می شود و در این ادارات مورد بازبینی قرار می گیرد.
- ” پذیرش از دانشگاه ها و اخذ بورسیه کامل تحصیلی” بیشتر مورد استفاده موسسات اعزام دانشجوی نامعتبر است. در این روش موسسات با تظاهر به اینکه با اساتید دانشگاه های برتر هر کشوری در ارتباطند و از همین طریق می توانند برای شما بدون ارائه سوابق درخشان پذیرش و بورسیه کامل بگیرند شما را فریب می دهند.
- صدور ویزاهای جعلی برای شما از دیگر جرایمی است که در حوزه مهاجرت رخ می دهد. برخی موسسات با این حرف که صفر تا صد کارهای شما را خودشان انجام می دهند مبلغ هنگفتی از شما گرفته و برای شما مدارک جعلی می گیرند.
چگونه در دام افراد سودجو گرفتار نشویم؟!
عجله در انجام امور مهاجرت بدون تلاش و زحمت، استرس و نگرانی و بی اطلاعی از این روند ۳ نقطه ضعف اصلی شما است که موجب می شود تا موسسات مهاجرتی نامعتبر از موقیعت شما سو استفاده کنند. برای پیشگیری از اینکه درگیر این مسائل شوید اولین و مهمترین گام جمع آوری اطلاعات است. برای مثال شما باید در مورد کشور مورد نظر خود، روش های مهاجرت، مدارک مورد نیاز و … اطلاعات کسب کنید. مثلا تصمیم دارید به یکی از کشورهای اروپایی مهاجرت کنید. اول در مورد تک تک کشورهای اروپایی اطلاعات بگیرید و سپس روش مهاجرت ها را بررسی کنید و مطابق شرایط خود بهترین راه را انتخاب کنید. در این مرحله هزینه های مهاجرت را به صورت تقریبی بررسی کرده و در نهایت می توانید به موسسات یا وکلا مهاجرتی مراجعه کنید. برای انتخاب موسسات نیز می توانید لیستی از موسسات تهیه کنید و از چند موسسه یا وکیل مشاوره بگیرید تا بتوانید با بهترین موسسه همکاری کنید. انعقاد قرارداد شفاف با موسسه یا وکیل در زمینه تعهدات مالی و غیرمالی بسیار حائز اهمیت است.
شکایت از کلاهبرداری مهاجرتی
شکایت از کلاهبرداری مهاجرتی ممکن است؟ چگونه می توان از موسسات مهاجرتی غیرمعتبر شکایت کرد؟ شکایت از دفاتر مهاجرتی به چند روش و صورت ممکن است. اگر دفاتر مهاجرتی غیر معتبر در فضاهای مجازی و اینترنت با تبلیغات دروغین و اطلاعات غلط شما را فریب دهند می توانید در دادسرای جرایم رایانه ای تهران از آن ها شکایت کنید اما گاهی ممکن است موسسه ای در خارج از کشور مستقر بوده و کلاهبرداری کند در این حالت شکایت باید در پلیس اینترپل صورت گیرد.
وکیل شکایت از کلاهبرداری مهاجرتی
جرایم مربوط به مهاجرت به دلیل نوظهور بودن کمتر شناخته شده اند و قوانین مربوط به آن ها نیز بدیهی نیستند به همین خاطر پیشنهاد می شود برای تسریع در نتیجه گیری با یک وکیل مهاجرت در این زمینه همکاری کنید. گروه وکلای مهاجرتی و بین المللی لاهه با سابقه درخشان در وکالت پرونده های بین المللی و همچنین مهاجرت های موفق می توانند شما را در مسیر احقاق حق و رسیدن به هدفتان همراهی کنند.
سوالات متداول
بله موسسات و دفاتر مهاجرتی که مجوز فعالیت مربوطه را دریافت نکرده باشند اجازه فعالیت نداشته و به همین دلیل شما می توانید از آن ها شکایت کنید.
راه های زیادی برای اطمینان از عملکرد دفاتر مهاجرتی وجود دارد برای مثال شما می توانید درخواست کنید تا مجوز دفتر را ببینید و یا نمونه کاری آن ها را بخواهید.
برای شکایت از تبلیغات موسسات مهاجرتی شما می توانید به دادسرای جرایم رایانه ای تهران مراجعه کنید.
ورود به هر کشوری در جهان ویزا نیاز دارد زیرا ویزا نشان دهنده ورود قانونی شما به کشورهاست و هر موسسه ای که به شما وعده ورود بدون ویزا به خاک کشوری را می دهد کلاهبردار است.
بله. شما می توانید از خدمات ما در این زمینه بهرمند گردید.
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
کلاهبرداری بعنوان مهاجرت و کار در شرکت آپالو در استرالیا