تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور فرصتی است که با آن دنیای جدیدی مملو از تجربه های شگفت انگیز را کشف خواهید کرد. تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور شما را در معرض آشنا شدن با فرهنگ، سنت، زبان و رسوم مختلفی قرار داده و به شما کمک می کند تا دایره دوستان و روابط اجتماعی خود را گسترش دهید. افراد پس از فارغ التحصیلی امکان ورود به بازار کار همان کشور را خواهند داشت و این آغاز مسیر پیشرفت آن ها به شمار می آید. تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور چه شرایط و مزایایی دارد؟ تحصیل رایگان در دانشگاه های خارج از کشور ممکن است؟ چه مدارکی برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور نیاز است؟ در ادامه این مطلب وکیل مهاجرت تحصیلی به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ خواهد داد.
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور چه شرایطی دارد؟
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور منجر به اخذ ویزای تحصیلی کشور مورد نظر می شود به همین خاطر شرایط آسانی ندارد. معدل حداقل ۱۵ و همچنین دانش زبان کشور محل تحصیل از شروط مهم مهاجرت تحصیلی به هر کشوری است. در این بین ارائه مقالات معتبر، توصیه نامه اساتید، انگیزه نامه، رزومه کاری مرتبط و یا گذراندن دوران کارآموزی به کمک شما می آید و شما را از دیگر متقاضیان متمایز می کند. برای انتخاب کشور محل تحصیلتان نکات مهم زیادی وجود دارد که باید به آن آگاه شوید. برای مثال، نحوه اخذ ویزای همراه در آن کشور چگونه است یا دانشجویان چندساعت در هفته اجازه اشتغال دارند؟ شهریه دانشگاه ها به چه صورت خواهد بود؟ تحصیل در خارج از کشور در مدارس، دانشگاه ها و مراکز و موسسات آموزشی صورت می پذیرد که در این مطلب دانشگاه های خارج از کشور را بررسی می کنیم.
تحصیل مقطع کارشناسی در دانشگاه های خارج از کشور
شما می توانید در رشته های تاپ و پرطرفدار دنیا همچون مهندسی، حقوق، معماری و هنر و… در مقاطع کارشناسی دانشگاه های خارج از کشور پذیرش بگیرید. دانشجویان بین المللی با توجه به آخرین مقطع تحصیلی، ریزنمرات و معدل دیپلم، مدرک زبان، سوابق تحصیلی و… مورد سنجش دانشگاه ها قرار می گیرند. طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه خارج از کشور ۳ الی ۴ ساله است اما قوانین آموزشی هر کشور مستقلا تنظیم می شود یعنی سیستم آموزشی هر کشور با کشور دیگر متفاوت است. گپ تحصیلی یکی از مواردی است که برخی از دانشگاه ها همچون دانشگاه های انگلستان و کانادا نسبت به آن حساسند. گپ تحصیلی چیست؟ گپ تحصیلی به فاصله زمانی میان دو مقطع تحصیلی می گویند. برخی کشورها نیز همچون هلند اهمیتی برای گپ تحصیلی قائل نیستند.
مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های خارج از کشور
مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های خارج از کشور ۱ الی ۲ سال به طول می انجامد. متقاضیان برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس نیازی به شرکت در آزمون های ورودی سراسری کشورها ندارند و می توانند با ارائه رزومه که شامل مقالات، مدرک و ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی، توصیه نامه، انگیزه نامه و… می شود و در برخی دانشگاه ها شرکت در مصاحبه پذیرش بگیرند. نمره مدرک زبان (آزمون آیلتس، تافل و…) در این مقطع نسبت به کارشناسی باید بیشتر باشد.
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور در مقطع دکتری
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور در مقطع دکتری اغلب به صورت بورسیه کامل و رایگان صورت می گیرد یعنی دانشجویان دکتری در دانشگاه های خارج از کشور می توانند از بورسیه های زیادی استفاده کنند تا تحصیلشان مقرون به صرفه یا کاملا رایگان شود. در این مقطع به دانشجویان مبلغی به عنوان حقوق نیز پرداخت می شود و همین امر فضای رقابتی را بوجود می آورد. مقطع دکتری معمولا ۳ تا ۴ سال طول می کشد. مقالات، کتب، پروپوزال، توصیه نامه و… تاثیر زیادی در روند اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور دارد.
برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور باید در آزمون ورودی شرکت کنم؟
وکیل مهاجرت تحصیلی اینگونه به این سوال پاسخ می دهد: (دانشگاه های خارج از کشور به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شوند که برای ورود به دانشگاه های دولتی به خصوص در مقطع لیسانس شرکت در آزمون های ورودی ضروری بنظر می رسد اما در سایر مقاطع باید ببینید دانشگاه چه قوانینی تعیین کرده است زیرا نمی توان درخصوص تمام سیستم های آموزشی نظر یکسانی داد. برای اطلاع از آزمون های ورودی رشته های مختلف باید به وبسایت دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کنید.)
تحصیل رایگان
هزینه بالای زندگی در دیگر کشورها و همچنین شهریه هنگفت برخی دانشگاه ها موجب شده است تا بیشتر متقاضیان به دنبال راه هایی برای تحصیل رایگان باشند. همانطور که پیش تر گفتیم سیستم های آموزشی در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است برخی کشورها با استفاده از ابزار تحصیل رایگان برای تمام دانشجویان به جذب نیروی انسانی متخصص مبادرت می نمایند و برخی از کشورهای دیگر با اعطا بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی افراد را جذب می کنند. تحصیل رایگان در آلمان و تحصیل رایگان در ایتالیا برای همگان ممکن است اما در آمریکا و کانادا تنها دانشجویان با سابقه درخشان تحصیلی می توانند از بورسیه ها استفاده کنند.
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور با استفاده از بورسیه
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور هزینه زیادی دارد که شامل هزینه زندگی و شهریه دانشگاه هاست. تعداد دانشجویان با استعداد و توانمندی که از پس پرداخت هزینه های زندگی در خارج از کشور برنیایند زیاد است و اغلب آنان به دنبال راهی برای کاهش هزینه ها هستند تا بتوانند در محیط های بی نظیر تحصیلی خارج از کشور، ادامه تحصیل دهند. برخی از بورسیه های تحصیلی دانشگاه های خارج از کشور برمبنای شایستگی های فرد به وی تعلق می گیرد برای مثال برای دانشجویان ممتاز رشته پزشکی در استرالیا بورسیه های هیجان انگیز ارائه می شود. برخی از بورسیه ها مختص دانشجویان با ملیت خاصی است. بورسیه هایی نیز وجود دارند که بر اساس توان مالی دانشجو به وی تعلق می گیرد مثل بورسیه استانی کشور ایتالیا که بدون توجه به سوابق تحصیلی به دانشجو اعطا می شود.
بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی
بهترین مقصد برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور کجاست؟ سوالی که پرسیده شد به عوامل زیادی بستگی دارد و نظری کاملا شخصی است. برای مثال ممکن است یک فرد هزینه تحصیل برایش مهم باشد پس کشورهایی که امکان تحصیل رایگان را بوجود آورده اند برایش بهترین مقصد خواهد بود. برخی افراد کیفیت آموزشی را مد نظر قرار می دهند و اولویت آن ها تحصیل در دانشگاهی است که رنکینگ بالایی در میان دانشگاه های خارج از کشور دارد پس کشورهایی همچون کانادا و آمریکا مناسب آن ها است. برای برخی از افراد نزدیکی کشور محل تحصیل به ایران اهمیت زیادی دارد که به این افراد کشورهای حوزه خلیج فارس یا همسایه معرفی می شود. به همین دلیل نمی توان لیست دقیقی از کشورهای مناسب برای مهاجرت تحصیلی ارائه داد.
رزومه خوب برای تحصیل در خارج از کشور
برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور استفاده از رزومه ای که خودتان ساخته اید و در آن شرح مختصری از وضعیت خود را آورده اید تاثیر بسزایی دارد. رزومه خوب چه رزومه ایست؟
- آدرس ایمیل و شماره تماس خود را یادداشت کنید: در این حالت دانشگاه و اساتید دپارتمان مذکوره به راحتی می توانند با شما ارتباط برقرار کنند.
- به مهارت های خود اشاره کنید: ذکر مهارت ها در رزومه هم باعث می شود شما فردی فعال و اکتیو دیده شوید و هم به شما کمک می کند در فضای رقابتی اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور چندین قدم از رقبای خود جلو بیوفتید.
- سوابق شغلی فراموش نشود: درصوتیکه جایی کار کرده اید و در موضوعی تجربه دارد ذکر آن کمک شایانی به شما می کند.
- شرح مختصری از اهداف تحصیلی خود را بنویسید.
- دستاوردهای علمی و هنری خود را برجسته کنید.
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور چه مزایای دارد؟
- آشنایی با فرهنگ و رسوم کشورهای دیگر تجربه های دلنشینی برای شما به ارمغان می آورد.
- تحصیل به زبان خارجی شما را برای اشتغال در عرصه های بین المللی آماده می کند.
- با تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور از امکانات این کشورها بهره مند خواهید شد.
- با سطح بالایی از کیفیت سیستم آموزشی مواجه خواهید بود.
- فرصت های شغلی زیادی پس از فارغ التحصیلی برایتان پیش می آید که موجب می شود به درآمد عالی برسید و بتوانید اقامت دائم کشور مورد نظر را بدست آورید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی
- مدارک شناسایی و پاسپورت (توجه کنید که پاسپورتتان حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد)
- گواهی پذیرش از دانشگاه
- مدرک زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد
- گواهی تمکن مالی (در این مرحله با ارائه تمکن مالی که از بانک میگیرید به سفارت اثبات می کنید که توانایی پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در این کشور را دارید. در هر کشور میزان تمکن مالی که از شما درخواست می شود متفاوت خواهد بود)
- انگیزه نامه
- بیمه و گواهی سلامت
- گردش حساب ۳ ماه آخر
- گواهی عدم سوپیشینه کیفری
تحصیل در دانشگاه های خارجی بدون مدرک زبان
سوال بسیاری از شما این است که آیا بدون مدرک زبان نیز می توان در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کرد؟ جواب این سوال را با بله و خیر نمی توان داد. در برخی از کشورها برخی از دانشگاه پس از تایید رزومه شما، فرصتی به شما می دهند تا مدرک زبان خود را ارائه دهید و یا برخی از دانشگاه ها به دانشجویانی که مدرک زبان ندارند یا نمره زبانشان به حد نصاب نرسیده است دوره زبان برگزار می کند.
مشاوره برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور
شاید شما نیز در دسته افرادی قرار می گیرید که به مهاجرت تحصیلی علاقه دارید اما نمی دانید کدام کشور و دانشگاه را انتخاب کنید یا برای شروع مراحل مهاجرتتان سردرگم شده اید. مشاوره با وکیل مهاجرت تحصیلی به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و گام های مستحکمی بردارید. شما می توانید در خصوص تمام ابهامات خود در این زمینه از وکیل مهاجرت تحصیلی مشاوره بگیرید و یا حتی امور مهاجرتتان را به وی بسپارید اما دقت کنید که در این بین افراد سودجو در تلاشند تا از اضطراب و شرایط شما سو استفاده کنند. با تحقیق درمورد گذشته کاری وکیل مورد نظرتان می توانید از میزان اعتبار وی باخبر شوید. شما می توانید در زمینه پذیرش گرفتن از دانشگاه مورد نظرتان، درخواست برای بورسیه های تحصیلی، اخذ ویزای تحصیلی و.. از مشاوره استفاده کنید.
اجازه کار حین تحصیل
در کشورهای خارجی برخلاف کشورمان دانشجویان طبق مقررات مشخصی اجازه کار دارند و تنها مطابق قوانین کشور مقصد می توانند کار کنند. برای مثال در برخی کشورها دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد تنها ۲۰ ساعت در هفته اجازه کار دارند اما برخی کشورها به دانشجویان کارشناسی ارشد ۳۰ ساعت اجازه کار کردن می دهند. مهمترین دلیلی که کشورها این قانون را وضع کرده اند این است که دانشجویان علاوه بر کسب درآمد بیشتر تمرکزشان را روی دروس قرار دهند و از دانشگاه غافل نشوند. برخی از دانشگاه شروط دیگری برای دانشجویان شاغل تعیین کرده اند برای مثال دانشجویان باید به کار مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول شوند یا اینکه در شرکت های خاصی استخدام شوند.
وکیل برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور
پیش تر سعی کردیم تا تمام نکاتی که برای تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور لازم است را مورد بررسی قرار دهیم اما آیا این اطلاعات که تنها در قالب چندین جمله گنجانده شده است کافی است؟ با این اطلاعات می شود به مهاجرت تحصیلی فکر کرد و در آن موفق شد؟ باید بگوییم خیر. نکات ذکر شده تنها کلیاتی جامع و کامل درمورد مهاجرت تحصیلی به کشورهای خارجی بوده است اما این نکات در عمل و در مورد کشورهای مختلف، متفاوت خواهد بود و درصورتیکه از جزئیات تحصیل در کشور مقصدتان اطلاعات کافی نداشته باشید موجب سردرگمی شما می شود. راه حل چیست؟ در دنیای امروز با پیشرفت فضای مجازی بسیاری از افراد هستند که پس از مهاجرت تجربیات خود را به با دیگر افراد در همین بستر به اشتراک می گذارند.
یکی از راه ها برای آشنایی با شرایط زندگی و کار و تحصیل در کشورهای دیگر استفاده از تجربیات افرادی است که این مسیر را طی کرده اند. مهمترین و بهترین راه در این خصوص کمک گرفتن از افراد متخصصی است که سال هاست افراد را برای مهاجرت همراهی می کنند. مشاوران و موسسات مهاجرتی درصورتی که درخصوص آن ها تحقیق کرده باشید می توانند شما را تا انتهای این راه همراهی کنند. گروه وکلای لاهه با سابقه درخشان و پرونده های موفق در زمینه اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی در کشورهایی همچون، اسپانیا، کانادا، انگلستان، آلمان و… در تلاشند تا با استفاده از روش های آسان و کوتاه شما را به هدفتان برسانند.
سوالات متداول
بله در برخی از دانشگاه ها شما می توانید بدون مدرک زبان تحصیل کنید به شرطی که تعهد دهید در بازه مشخص شده مدرک زبان تحویل دهید.
بله شما در زمینه اخذ ویزای تحصیلی نیز می توانید به وکیل مهاجرت مراجعه کنید.
بله برخی کشورها امکان تحصیل رایگان برای دانشجویان خود فراهم آورده اند و برخی دانشگاه ها به دانشجویان خود بورسیه های متنوعی ارائه می دهند.
بله دانشجویان با تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور می توانند مطابق مقررات دانشگاه کار کنند.
انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی کاملا به شرایط شما بستگی دارد و نمی توان با قاطعیت کشوری را مشخص کرد.