تحصیل پزشکی در آمریکا

تحصیل پزشکی در آمریکا

تحصیل پزشکی در آمریکا و در ایران متفاوت است؛ دانشجویانی که قصد تحصیل پزشکی در آمریکا را دارند، باید بدانند که این رشته تحصیلی در آمریکا تحت عنوان دو دوره پزشکی عمومی و دستیاری پزشکی ارائه می‌شود. فارغ‌التحصیلان پزشکی بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا، مدارکی با اعتبار جهانی به دست می‌آورند.

تحصیل پزشکی دوره عمومی در آمریکا

آن دسته از افراد که قصد شرکت در دوره عمومی تحصیل پزشکی در آمریکا را دارند، پس از اتمام مقطع لیسانس رشته‌های علوم پایه، باید نمره لازم را در آزمون امکت (MCAT) به دست آورند؛ این افراد پس از موفقیت در آزمون مزبور، وارد دوره چهارساله تحصیل پزشکی در آمریکا (MD) می‌شوند.

دوره مورد بحث خود به دو دوره تقسیم می‌شود. در دو سال ابتدایی تحصیل، معمولا دروس به صورت تئوری ارائه شده و دانشجویانی که موفق به قبولی در آزمون مربوطه شوند، می‌توانند دوره دو ساله بعدی را پشت سر بگذارند. دوره دوم به صورت کارورزی برگزار شده و دانشجویان در پایان، بایستی نمره قبولی لازم در آزمون USMLE (مرحله دوم) را به دست آورند.

تحصیل پزشکی دوره رزیدنسی در آمریکا

دوره رزیدنسی همان تخصص پزشکی است که با عنوان دوره دستیاری نیز شناخته می‌شود. متقاضیان تحصیل پزشکی در آمریکا که دوره عمومی را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند، می‌توانند یکی از تخصص‌های پزشکی را با تحصیل این دوره فرا بگیرند.

شایان ذکر است، مدت این دوره به تخصص انتخابی داوطلب بستگی داشته و برای گرایش‌های مختلف، متفاوت است. افراد با به پایان رساندن این دوره و موفقیت در مرحله نهایی آزمون USMLE می‌توانند پروانه طبابت این کشور را دریافت نموده و مشغول به کار شوند.

بیشتر بدانید:  اخذ وقت سفارت آمریکا ۲۰۲۳

شرایط تحصیل پزشکی در آمریکا
شرایط تحصیل پزشکی در آمریکا

مدت تحصیل پزشکی در آمریکا

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، مدت تحصیل پزشکی در آمریکا با توجه به تخصص انتخابی افراد، متفاوت است. وکیل مهاجرت به آمریکا معتقد است که به طور کلی، تحصیل پزشکی در آمریکا و با احتساب دوره کارشناسی، ۱۱ الی ۱۶ سال به طول می‌انجامد. به این ترتیب، دانشجویان ۴ سال را در دوره لیسانس، ۴ سال در دوره دکتری پزشکی و ۳ الی ۸ سال در دوره رزیدنسی و تخصص تحصیل می‌کنند.

شرط سنی تحصیل پزشکی در آمریکا

بدیهی است که شرط سنی تحصیل پزشکی در آمریکا، تا حد زیادی به مدرک تحصیلی شما وابسته است، زیرا برای تحصیل پزشکی در دانشگاه‌های این کشور، به طور معمول، شرط سنی خاصی وجود ندارد اما از آن‌جایی که دانشجویان بین‌المللی، بایستی ابتدا در آمریکا مدرک کارشناسی خود را دریافت کنند، سن آن‌ها باید برای تحصیل در این مقطع قابل قبول باشد.

افراد برای تحصیل پزشکی در آمریکا نیاز به اخذ ویزای تحصیلی آمریکا دارند؛ اگر مدت زیادی از زمان دریافت دیپلم داوطلب گذشته باشد، اخذ ویزای تحصیلی دشوار خواهد شد. توجه داشته باشید که در صورت اخذ مدرک لیسانس از آمریکا، محدودیت سنی برای تحصیل پزشکی در آمریکا وجود نخواهد داشت.

بورسیه تحصیل پزشکی در آمریکا

از آن‌جایی که هزینه تحصیل پزشکی در آمریکا بالا است، بسیاری از افراد خواهان دریافت بورسیه برای تحصیل پزشکی در این کشور هستند. دریافت بورسیه پزشکی آمریکا غیرممکن نیست اما داوطلبان باید توجه داشته باشند که این بورسیه‌ها در ابتدا شامل حال شهروندان آمریکایی شده و سپس به متقاضیان خارجی تعلق می‌گیرد و متاسفانه سهم کوچکی از آن نصیب داوطلبان ایرانی می‌شود.

شرایط دریافت بورسیه پزشکی آمریکا

همانطور که ذکر شد، اخذ بورسیه پزشکی آمریکا خصوصا برای ایرانیان دشوار است اما غیر ممکن نیست. توجه داشته باشید که امکان دریافت بورسیه حین تحصیل ساده‌تر بوده و بسیاری از افراد با احراز شرایط لازم، از این مزیت برخوردار می‌شوند. در ادامه شرایط مورد نظر را بررسی می‌کنیم:

  • اخذ معدل بالا و داشتن سوابق تحصیلی درخشان
  • انجام تحقیق (با استانداردهای تعیین شده)
  • حضور موثر در فعالیت‌های اجتماعی مربوطه
  • کمک به محرومان از مراقبت‌های بهداشتی، پزشکی و…
  • ویژگی‌های شخصیتی چون بشردوستی
  • و…

معادل‌سازی مدرک برای تحصیل پزشکی در آمریکا

آن دسته از افراد که به تحصیل پزشکی پرداخته و قصد دارند تخصص خود را از دانشگاه‌های مربوطه در آمریکا دریافت کنند، لازم است به معادل‌سازی مدرک خود بپردازند؛ افراد برای این منظور باید نمره لازم را در آمزمون‌های تئوری و عملی در نظر گرفته شده به دست آورند. برای این منظور، مطابق با راهنمای زیر عمل کنید:

  1. ثبت درخواست معادل‌سازی از طریق ECFMG
  2. نام نویسی برای شرکت در آزمون‌های پروانه طبابت آمریکا
  3. اپلای برای دوره‌های رزیدنسی در صورت قبولی

بهترین دانشگاه‌های تحصیل پزشکی در آمریکا

تحصیل پزشکی در آمریکا و در دانشگاه‌های برتر این کشور می‌تواند یک فرصت عالی برای متقاضیان تحصیل در این رشته به شمار رود. دانشگاه‌های برتر آمریکا در بسیاری از نقاط دنیا مورد تایید بوده و تحصیل در آن‌ها، رزومه بسیار خوبی برای شما خواهد ساخت. در ادامه به ذکر برخی از دانشگاه‌های برتر این کشور که در حوزه پزشکی پیشرو هستند، می‌پردازیم.

دانشگاه هاروارد
دانشگاه استنفورد
دانشگاه جان هاپکینز
دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس
دانشگاه ییل
موسسه فناوری ماساچوست
دانشگاه کالیفرنیا، سن فرانسیسکو
و…

هزینه تحصیل پزشکی در آمریکا

همانطور که می‌دانید، تحصیل پزشکی در آمریکا و بدون بورسیه با صرف هزینه زیادی همراه است اما درآمد پزشکان در این کشور بسیار بالا بوده و افراد با اشتغال به کار می‌توانند هزینه‌هایی که متحمل شده‌اند را در مدت کوتاهی جبران کنند.

هزینه تحصیل پزشکی در آمریکا، با توجه به مقطع، دانشگاه، رشته تخصص و… متفاوت است اما به طور کلی می‌توان گفت که افراد برای تحصیل پزشکی در آمریکا باید حداقل هزینه ۴۵ هزار دلاری در سال را بپردازند؛ این در حالی است که دانشگاه‌های برتر، شهریه بالاتری دریافت نموده و هزینه زندگی در آمریکا نیز بالا است.

بازار کار و درآمد پزشکان در آمریکا

پیش‌تر نیز گفتیم که بازار کار و درآمد پزشکان در آمریکا از وضعیت خوبی برخوردار بوده و عمدتا پزشکان از شرایط خود رضایت کافی را دارند. به طور میانگین می‌توان گفت که پزشکان در آمریکا، از درآمد تقریبی ۲۵۰ هزار دلار در سال بهره‌مند شده و برخی متخصصان (مثلا در حوزه جراحی پلاستیک) حتی دو برابر این مبلغ را نیز دریافت می‌کنند.

مدارک لازم برای تحصیل پزشکی در آمریکا

افراد برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا، مهاجرت کاری و… نیاز به اخذ ویزای مربوطه دارند و بدیهی است که با توجه به نوع ویزای درخواستی، مدارک متفاوتی از متقاضی درخواست می‌شود. در ادامه به ذکر مدارک کلی مورد نیاز برای تحصیل پزشکی در آمریکا پرداخته‌ایم.

  • مدرک دیپلم با نمره قابل قبول در دروس زیست شناسی، ریاضی، فیزیک و شیمی
  • مدرک زبان انگلیسی (حداقل نمره ۷ آیلتس یا ۱۰۰ تافل)
  • کسب نمره ۱۵۰۰ آزمون SAT یا نمره ۳۵ آزمون ACT توسط متقاضی
  • گواهی پایان تحصیلات
  • ریزنمرات
  • انگیزه نامه
  • مدرک تمکن مالی
  • و…
بیشتر بدانید:  اخذ ویزای آمریکا تضمینی

تحصیل رشته پزشکی در آمریکا
تحصیل رشته پزشکی در آمریکا

وکیل مهاجرت به آمریکا

متقاضیان تحصیل پزشکی در آمریکا باید از تمامی جزئیات مربوطه مطلع شوند تا درخواست ایشان مورد تایید واقع شده و با ریجکت شدن ویزا مواجه نشوند. پروسه مهاجرت تحصیلی یا کاری به آمریکا (برای تحصیل پزشکی در آمریکا) کمی دشوار بوده و هزینه‌های زیادی به همراه دارد، بنابراین بهتر است برای اطمینان از طی مراحل مختلف به شکل صحیح، از وکیل یا مشاور مهاجرت به این کشور کمک بگیرید.

وکلای بین‌المللی مجموعه لاهه، تجربه فراوانی در اخذ ویزا برای مهاجرت افراد به آمریکا دارند. برای اطلاع از شرایط، قوانین، مدارک لازم و… می‌توانید با آن‌ها در ارتباط بوده و با خیالی آسوده در جهت رسیدن به مقصود گام بردارید. برای دریافت مشاوره می‌توانید بر روی باکس تعبیه شده کلیک کنید.

سوالات متداول

فارغ‌التحصیلان لیسانس علوم پایه می‌توانند در دو دوره پزشکی عمومی و رزیدنسی در آمریکا تحصیل کنند.

بله اما اخذ بورسیه دانشگاه‌های آمریکا خصوصا برای ایرانیان کمی دشوار است.

بله، افرادی که این دوره را پشت سر گذاشته و در آزمون USMLE نیز موفق شوند، می‌توانند به عنوان پزشک متخصص در آمریکا مشغول به کار شوند.

دانشگاه هاروارد، بهترین گزینه برای تحصیل پزشکی در آمریکا به شمار می‌رود.

شرایط سنی افراد برای تحصیل پزشکی در آمریکا، به مدرک ایشان بستگی دارد؛ جزئیات بیشتر در متن مقاله حاضر ارائه شده است.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
شرایط خرید ملک در استانبول
نوشتهٔ بعدی
ویزای سرمایه گذاری فرانسه

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button